’Verborgen Park’ van Heerhugowaarder Peter Koper open voor publiek

HEERHUGOWAARD - Het verborgen park achter het huis van vastgoedman Peter Koper aan de Stationsweg 61 is zaterdag en zondag weer te bezichtigen in het kader van de Nationale Tuinweek van de vereniging Groei & Bloei.
Door Gert van der Maten - 17-6-2016, 8:01 (Update 17-6-2016, 8:01)

De familie Koper heeft achter het huis een tuin van 85 meter diep. De vijvers en perken met veel bijzonder planten beslaan samen 2500 vierkante meter. Jaarlijks komen er vele honderden bezoekers. ,,We hebben weer hard gewerkt om het zo mooi mogelijk te maken'', aldus Koper.

De Heerhugowaarder is één van de vier leden van de afdeling Heerhugowaard van Groei&Bloei die dit weekeinde 'open tuin' houdt. De anderen zijn de familie S. van Langen aan de Donkereweg 4 in Heerhugowaard en de familie M. Eijtinger, Wulp 6, Zuid-Scharwoude. De tuin van mevrouw C. Jonk aan de Zwartedijk 7 in Schermerhorn is alleen zaterdag te bezichtigen van 10.00 tot 17.00 uur. De overige tuinen zijn beide dagen open, op dezelfde tijden.

Op de lokale website van Groei & Bloei (www.heerhugowaard.groei.nl) is meer informatie te vinden. De afdeling zoekt een nieuwe voorzitter.

Bron: NHD